Kaliteli ve İyi Çikolata

Kaliteli ve İyi Çikolata

Hayatımızda vazgeçilmezimiz olan çikolatanın da diğer tüm gıda ürünleri gibi kaliteli ve iyi olanı vardır. Bu nedenle kaliteli ve iyi çikolatanın özelliklerini bilmeli ve hediye çikolata seçiminde ya da atıştırmalık seçiminde bu özellikleri göz önünde bulundurmalıyız.

Kaliteli ve İyi Çikolata Nasıl Anlaşılır?

Gün içerisinde tükettiğimiz tüm ürünler gibi çikolatanın da kalitelisini ve en iyisini yemek isteriz. Bu da çikolatayı kaliteli ve iyi yapan özelliklerini bilmekten geçer. Kaliteli ve iyi bir çikolata için aşağıda belirtilen özelliklerin seçim yaparken göz önünde bulundurulması gerekir.

- Kaliteli çikolata vücut sıcaklığında erdiğinden el ile tutulduğu zaman (birkaç saniye sonra) erimeye başlar. Bu duruma ise kakao yağının erime sıcaklığının 34 derece olması neden olur. Ayrıca erime hızlı bir şekilde oluyor ise kakao yağı oranının yüksek olduğu anlamına gelir.

- Kaliteli el yapımı çikolata pek çok kokuyu (karamel, meyve vb.) bünyesinde içerebilir ve koku aromasını dengeli bir şekilde barındırır.

- Çikolata kırıldığında kendine has bir ses çıkar ve bu sese kakao yağında bulunan kristaller sebep olur.

- Kalitesi iyi olan çikolata kırıntı yapmaz. Net bir biçimde kırılır. Aynı zamanda ağızda hem yapışkan hem de yağlı bir tada sebep olmaz. Buna ek olarak çikolata içerisindeki aromaları ağızda açığa çıkartmalıdır. Eğer çikolatanın tadına baktığınızda ağzınızda yağ tadı oluşuyor ise çikolatanın bünyesinde kakao yağına ek olarak bitkisel yağ da bulunuyor demektir.

- Çikolatanın kaliteli ve iyi olması için kakao oranının %50 ile %70 arasında olması, şeker yüzdesinin de %30’u aşmaması gerekir.

Kaliteli ve İyi Bir Çikolata İçin Patiswiss

Kaliteli ve iyi bir çikolata tüketmek için Ankara’da bulunan Patiswiss firmasının çikolatalarını mutlaka tatmalısınız. Üretim öncesi ve sonrasında kalite standartlarına ve gıda güvenliğine uygun üretim yapan Patiswiss Handmade Chocolates, gerçek ve kaliteli çikolatanın adresidir. Sevdiklerinize ve kendinize atıştırmalık çikolata ya da hediyelik çikolata alacak iseniz Patiswiss’in web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Kısacası Patiswiss’in çikolata çeşitleri ile gerçek çikolatanın tadını deneyimleyebilir ve tüm ürünlerini gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Etiketler: Kaliteli ve İyi Çikolata, kaliteli çikolata
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR