Engelleri Kaldıran Formüller: Glutensiz Patiswiss Lezzetleri

glutensiz, gluten hassasiyeti, çölyak, gluten free

Engelleri Kaldıran Formüller: Glutensiz Patiswiss Lezzetleri

Gluten; buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bitkisel bir proteindir. Gluten ilave edildiği ürünlerin kıvam almasını, arzu edilen esneklik ve yumuşaklığa ulaşmasını sağlar ve bağlayıcı görevi görür. Bu özelliği sebebiyle gıda endüstrisinde sıklıkla kullanılır. Hazır ürünlerden ekmek, makarna, bulgur, irmik ve pek çok hamur işi tarifinde gluten bulunmaktadır. Bununla birlikte, ilk etapta akla gelmeyecek soslar gibi birçok tamamlayıcı gıdada da glutene rastlanabilir. Sadece gıda endüstrisinde değil, kozmetik ürünler, diş macunu, tutkal gibi pek çok farklı alanda da kıvam verici özelliğinden dolayı kullanılmaktadır.

Gluten, besin değeri yönünden bağırsaktaki faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlayan kıymetli bir gıdadır. Bu yönüyle aynı zamanda bir prebiyotik olarak kabul edilir. Fakat gluten her zaman, herkes için faydalı bir protein olmayabilir. Sindirimi esnasında ihtiyaç duyulan enzimin bağırsaklarda yeterli düzeyde olmaması durumunda sindirim bozukluğuna yol açarak intolerans oluşturur. Dolayısıyla pek çok gıda ve kozmetik ürününde kullanıldığından gluten hassasiyeti yaşayan kişiler için yaşam konforu noktasında keskin sınırlar oluşturur. Bu kişiler, tercihlerini sınırlı seçenekler arasından yapmak durumunda kalabilirler.

Biz Patiswiss olarak, tercihleri kısıtlayan sınırları kaldırmak için özel formüller üretmekteyiz. Glutensiz ürünlere özel üretim hatları ve depolama alanları oluşturarak çapraz bulaş riskini engellemekteyiz. Gün geçtikçe büyüyen Patiswiss Glutensiz Ürün Ailemizde çikolatalar, cipsler ve drajeler bulunuyor. Yumuşacık kadife dokulu, yoğun sütlü tablet çikolatamızı glutensiz özel reçete ile yeniden ürettik. Nohut ununun besleyici içeriğini barbekü, acı biber ve ekşi krema & baharat aromalarıyla zenginleştirdiğimiz glutensiz nohut cipslerimiz hassasiyeti olan kişiler için sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği sunuyor. Bunun yanı sıra hassasiyeti olan tüketicilerimiz için özel olarak ürettiğimiz Glutensiz Orman Meyveli Çıtır Granolamız, kahvaltı ve ara öğünler için pratik ve lezzetli bir tercih olacaktır.

Etiketler: glutensiz, gluten hassasiyeti, çölyak, gluten free
Eylül 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR