Granola ve Müsli

Granola ve Müsli

Güne dinç ve enerjik başlamak için kahvaltı yapmak oldukça önemlidir. Özellikle insan vücudunun ihtiyacı olan temel besinleri almanın en etkili yolu güne kahvaltı yaparak başlamaktır. Mükemmel bir kahvaltı ile güne başlamak için tükettiğimiz yemeklerin besleyici ve sağlıklı olması gerekir. Bu bakımdan da tahıl, süt ürünleri, kuru yemiş vb. ürünlerin tüketilmesi gerekir. Bu tür ürünleri bünyesinde barındıran granola ve müsli çeşitleri ile güne başlanması en iyi alternatiftir.

Granola ve Müsli Nedir?

Granola; içerisinde tahıl, kuru yemiş, taze ya da kuru meyve kullanılarak oluşur. Hem besleyici hem de sağlıklı olması pek çok kişi tarafından tercih edilmesine ve sıkça kullanılmasına yol açmıştır. Granola içeriğinden ötürü lezzetli ve doyurucu niteliktedir. Bu da atıştırmalık olarak tüketilmesinin yanında öğün olarak da tüketilmesini sağlar.

Müsli; içeriğinde çiğ yulaf, tohum, kuru yemiş ve kuru meyve bulunduran bir karışımdır. İşlem olarak fırınlanma yapılmadığından içerisinde bulunan malzemeleri bir arada tutması için herhangi bir yağ ya da tatlandırıcı kullanılmaz. Enerji vermesi ve uzun süre tok tutması ile başta diyet yapanlar olmak üzere birçok kişi tarafından tercih edilir.

Granola ve Müsli Arasındaki Farklar Nelerdir?

Müsli ile granola benzer yiyecek olarak düşünülse de bazı farklılıklar ile birbirlerinden ayrılırlar. Bu farkların en temelinde granola çeşitleri pişirilir ve tatlandırılır. Granola bal ya da çeşitli tatlandırıcıyı bünyesinde bulundurduğundan şeker içeriği müsli çeşitlerine oranla daha fazladır. Müsli soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilirken granola soğuk tüketilir. Müsli yumuşak iken granola daha çok kıtır bir özelliğe sahiptir.

Patiswiss Granola ve Müsli Çeşitleri

Patiswiss Ankara çikolata firması olmanın yanında granola & müsli, krema & ezme ve çeşitli atıştırmalıkları ile geniş ürün yelpazesine sahiptir. Patiswiss farkı ile üretilen granola çeşitlerinde siyez buğdayı yer almaktadır. Ayrıca içeriği zengin olup lif bakımından da oldukça zengindir. Bu da hem sindirimin kolay hem de doyurucu etkisinin daha çok olmasını sağlar. Aynı şekilde müsli çeşitleri de zengin içeriği ve lif kaynağı ile güne sağlıklı başlamak isteyen kişilere en iyi alternatif bir yiyecektir.

Kısacası butik çikolata olarak üretime başlayan Patiswiss Handmade Chocolates firması lezzetli, doyurucu ve zengin içeriği ile granola ve müsli üretimini de en iyi şekilde yapmaktadır.

Etiketler: Granola, Müsli
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR