Kalorisi Az, Mutluluğu Bol Patiswiss Çikolatalı Brownie Kek Nasıl Yapılır?

Brownie tatlıseverlerin favori atıştırmalıklarından bir tanesidir. Özenle hazırlanmış  bir brownie kekte çikolatanın tüm tonları bir şekilde hissedilir. Ancak her atıştırmalık gibi brownie keki de daha sağlıklı ve düşük kalorili bir şekilde tüketmeyi tercih ediyor olabilirsiniz. Siz de ufak değişikliklerle kalorisi düşük ve daha sağlıklı bir brownie kek yapabilirsiniz!

Az Malzemeli, Bol Lezzetli: Patiswiss Çikolatalı Brownie Kek

Her evde kolayca bulunabilecek malzemelerle siz de lezzetli brownie’ler hazırlayabilirsiniz. Özellikle de tatlı krizlerine birebir olan çikolatalı brownie keki küçük bir mola vermek istediğinizde, kendinizi şımartmak istediğinizde veya sürpriz bir misafir ziyaretinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Az malzemeli ve hazırlanışı son derece pratik olan brownie tarifleriyle anılarınıza tatlı bir dokunuş katacak, çikolataya doyacaksınız!

Patiswiss Çikolatalı Brownie Kek Tarifi

Patiswiss çikolatalı brownie’nin yapımına 75 gram tereyağını 125 gram bitter çikolatayla benmaride eriterek başlayın. Bir kapta 3/4 su bardağı şeker ve 2 yumurtayı mikser yardımıyla 7 dakika boyunca çırpın. Karışımın üzerine soğuyan çikolatayı ekleyip güzelce karıştırın. Ardından ¾ su bardağı unu ve bir tutam tuzu eleyerek karışıma ekleyin. Kek karışımımızı dikdörtgen fırın kabına alıp önceden ısıttığınız 200°C’lik fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Clean Eating Uyumlu Brownie Kek Nasıl Yapılır?

“Clean eating” yani temiz beslenme anlamına gelen bu kelime gıda tercihinde paketli gıda ve işlenmiş ürünleri olabildiğince az tüketmeye dayanan bir yaşam stilidir. Bunun yanı sıra besinlerde ek şeker tüketmemek de clean eating için gereklidir, ancak taze meyveler içerdikleri doğal karbonhidrattan ötürü clean eating’e uygundur. Orijinal tarifinde rafine şeker ve buğday unu bulunan brownie’yi clean eating’e uyumlu hale getirerek hem sağlıklı bir atıştırmalık yapabilir hem de farklı bir yöntemle brownie lezzetini deneyimleyebilirsiniz.

Clean Eating Uyumlu Brownie Yapmanın Püf Noktaları

Clean eating uyumlu brownie yaparken öncelikle un ve rafine şekerden kaçınarak işe başlayabilirsiniz. Şeker yerine hindistancevizi şekerini veya hurma püresini kullanabilirsiniz. Hurma püresi için sıcak suda bekletip çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları rondodan geçirmeniz yeterlidir. Buğday unu yerine badem veya yulaf unu tercih edebilir, daha tatlı bir aroma için vanilya özü kullanabilirsiniz. Hindistancevizi yağı ve bitter çikolata kullanmanız ise clean eating için daha iyi bir seçenek olacaktır.

Brownie Tarifinizde Sütlü Mü Bitter Mi Daha Uygun?

Brownie yapılırken sütlü çikolata mı yoksa bitter çikolata mı kullanılmalı sorusu özellikle de sütlü çikolata tercih eden kişiler tarafından sıkça merak edilir. Orijinal brownie kek tarifinde kakao yoğunluğundan ve şeker oranından ötürü bitter çikolata kullanılmaktadır. Brownie’de sütlü çikolata kullanmak çikolata yoğunluğu daha az ve daha şekerli bir brownie elde etmenizi sağlar ancak şeker miktarını dengeleyebilmek için daha az şeker koymak oldukça önemlidir.

Brownie İçin Doğru Çikolata Seçimi Nasıl Yapılır?

Brownie hazırlarken kullanacağınız çikolatanın kalitesi ne kadar yüksekse brownie’nizin kalitesi ve lezzeti de o kadar yüksek olur. Özellikle de seçeceğiniz çikolatanın içinde gerçek kakao yağı bulunması ve yapay çikolata aroması içermemesi kekin daha dolgun bir tat vermesi ve sağlıklı brownie’ler hazırlamak için oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra brownie keke ekleyeceğiniz çikolatanın taze ve uygun saklama koşullarında bekletilmiş olmasına dikkat edebilirsiniz

Yağsız Brownie Kek Yapmanın Püf Noktaları

Yağ kullanmadan daha sağlıklı brownie’ler hazırlayabilirsiniz. Yağsız ve lezzetli bir brownie hazırlamak için belli püf noktalarından yararlanabilirsiniz. Brownie’nin sertleşmemesi için en önemli faktör kenarları sertleşip ortası yumuşakken fırından çıkarmaktır. Bu sayede brownie yumuşak ve akışkan yapısını koruyacaktır. Brownie’nin içinde nem dengesini koruması için tercihen muz püresi kullanabilir, tarifteki un miktarını ise azaltabilirsiniz. Ek olarak yumurtaları fazla çırpmamak kekin yumuşaklığının korunmasını sağlayacaktır.

Pişmeyen Brownie Kek Nasıl Yapılır?

Brownie yaparken farklı bir lezzet denemek isterseniz pişmeyen brownie tarifini tercih edebilirsiniz! Bu hem lezzetli hem de pratik brownie tarifinde ocak veya fırın kullanmanıza gerek yok. Sadece rondo, yağlı kağıt, buzdolabı ve tarifteki malzemelerle yapabileceğiniz bu brownie kek tarifi farklı tatlar denemek isteyenlerin favorilerinden olabilir. Brownie’nin içine ekleyeceğiniz Patiswiss fıstık ezmesiyle brownie deneyiminiz farklı bir noktaya çıkacak!

Pişirilmeyen Brownie Tarifi

Pişirilmeyen brownie için 7 adet hurmayı 10 dakika sıcak suda beklettikten sonra 7 adet fındık, 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı Patiswiss fıstık ezmesiyle rondodan geçirerek pürüzsüz bir hale getirmelisiniz. Sonrasında ise yağlı kâğıt arasında dikdörtgen şekiller vermeli ve 15-20 dakika buzlukta dinlendirmelisiniz. Buzluktan çıkan brownie’leri benmari usulü erittiğiniz çikolatalara bandırmalısınız. Hazırlamış olduğunuz brownie’leri dolapta tekrar soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Birbirinden Lezzetli Tariflerle Brownie Keyfinizi Arşa Çıkarın!

Birbirinden lezzetli brownie tarifleriyle tatlı keyfinizi arşa çıkarabilir, sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli vakitlerin kapılarını aralayabilirsiniz. Brownie’leri hazırlarken tarifin içine kendi damak zevkinize göre eklemeler yapabilir, brownie’lerinizi dilediğiniz gibi şekillendirebilir ve göz alıcı tatlı sunumları oluşturabilirsiniz. Kalorisi az, mutluluğu bol patiswiss çikolatalı brownie keklerle tatlı keyfinizi daha sağlıklı ve fit bir hale getirebilirsiniz!