Sepetim

Sürdürülebilir Çikolatanın Taahhüdü

HASAT

Kabuklu Kakao tohumları ağaçtan elle toplanır sonra içindeki kakao taneleri çıkartılır.

FERMANTASYON

Kakao taneleri, istenilen aroma ve rengi elde etmek için uygun sıcaklık ve sürelerde fermantasyona bırakılır.

KURUTMA

Nem miktarını azaltmak için kakao taneleri güneşte serilerek kurutulur. Bir hafta veya daha fazla süre sonra kakao çekirdekleri kahverengi renge dönüşür ve istenilen tat ve aroma daha fazla gelir.



KAVURMA

Kakao çekirdekleri hem sterilizasyonu sağlamak, hemde istenilen renk, tat ve kokunun gelişmesi için kavrulur. Böylece bir sonraki aşamanın daha kolay yapılması sağlanır.

SAVURMA

Kabuk kırma makinesinde kabukları kırılmış kakao çekirdekleri hava akımı yardımıyla kabuklarından ve dış kısımlarından ayrılır. Böylece içteki kakao kısmı dış kabuktan ve zardan ayrılır.

ÖĞÜTME

Kabuklarından ayrılmış kakao içi öğütme makinesinde öğütülerek kalın bir macun elde edilir. Bu macuna kakao kitlesi(cocoa liquor) denir.



KARIŞTIRMA

Çikolata yapmak için; kakao kitlesi kakao yağı, şeker ve diğer ingrediyenlere karıştırılır.

İNCELTME

Şeker kristallerinin ve kakao parçalarının partikül boyutunu küçültmek için yapılan işlemdir. İnceltme sonucu; partikül boyutu 20 mikron civarındadır.

KONÇLAMA

Bu aşamada istenilen inceliğe kavuşmuş çikolata karışımı yaklaşık 24 saat, sütlü çikolatalarda 14 saat süre ile çikolata çeşidine göre 60-80°C aralığında karıştırılır, dövülür ve havalandırılır. Bunun sonucunda aromatik profil gelişip, zenginleşerek ağızda eriyen kıvama ulaşır.



TEMPERLEME

Çikolata, kalıplanmadan önce stabil bir kristal yapı kazandırılması ve bunun muhafaza edebilmesi için temperleme işlemine tabi tutulur. Bunun için çikolatanın 33°C'den 28-29°C ye kadar soğutulması ve sonra tekrar 32°C'ye yeniden ısıtılması gerekir.

ŞEKİLLENDİRME

Çikolata istenilen şekilde kalıplanarak son şekl, verilir.


Üreticilerimiz ve tarlaları ile tanışın

Patiswiss, eşsiz ve geleneksel uzmanlığa sahip küçük tarlalardan elde edilen her çeşidin en iyi ürününü seçer.

ÜRETİCİLERİMİZLE TANIŞIN

Haber bültenimize abone ol

Patiswiss'den haberleri ilk duyan siz olun.

Bültenimize abone olarak, gizlilik politikamızı kabul etmiş olursunuz .



Bizi takip edebilirsiniz